PRO-LUX Ingatlaniroda

Megbízás fajták

megbízás fajták ingatlaniroda

Megbízási szerződések típusai:

 

MOTTÓNK: Nálunk semmi nincs kőbe vésve!

 

 

 

o        kiemelt szerződés:

A megbízási díj tartalmazza a Megbízott megbízási díját (közvetítési díját) és költségeit. Értéke az ingatlan kialkudott vételárának 2,5% (min. 300.000Ft).

A szerződés határozott időtartamra szól: ………………………………………………………………………..-ig.

A Megbízó kötelezettséget vállal arra, hogy az Ingatlan közvetítésével mást nem bíz meg, azonban az Ingatlant jogosult saját maga is hirdetni és ennek nyomán értékesíteni, ez utóbbi esetben azonban a jelen szerződés szerinti fizetési kötelezettségei merülnek fel az Irodával szemben.  (A szerződés Kiemelt)

a.     Amennyiben a Megbízó saját maga értékesíti az ingatlant, úgy az adásvételi szerződés szerinti árra vetített 1,5 % (min. 150.000 Ft) átalány jellegű költségtérítés 5 napon belüli – számla ellenében – történő megfizetésére köteles;

b.       Amennyiben a Megbízó a szerződést lejárata előtt felbontja úgy az irányárra vetített 1,5 %  (min. 150.000 Ft)  átalány jellegű költségtérítés 5 napon belüli – számla ellenében – történő megfizetésére köteles

 

o      egyedi szerződés:

A megbízási díj tartalmazza a Megbízott megbízási díját (közvetítési díját) és költségeit. Értéke az ingatlan kialkudott vételárának 3% (min.350.000Ft).

A megbízás határozatlan időre szól.  A Megbízó jogosult saját maga is hirdetni az ingatlant.

A Megbízó a szerződés időtartama alatt a fent meghatározott ingatlan értékesítésével nem bízhat meg más ingatlanirodát vagy magánszemélyt (a megbízás egyedi).

 

      

o    ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉS

A megbízási díj tartalmazza a Megbízott megbízási díját (közvetítési díját) és költségeit. Értéke az ingatlan kialkudott vételárának 4% (min. 400.000Ft).

A megbízás határozatlan időre szól.

A Megbízó a szerződés időtartama alatt a fent meghatározott ingatlan értékesítésével megbízhat más ingatlanirodát vagy magánszemélyt (a megbízás nem kizárólagos).